Translate

2014. március 1., szombat

Varrótanfolyam beharangozó


  Annyi mindennel foglalkoztam már varrásügyileg, hogy a kalandozások közben összeszedett tapasztalataimmal biztos tudok segíteni közületek azoknak, akik mostanság kezdik borzolgatni a tollaikat, szárnyalásra készülődve a varrás világában. Úgy gondolom, csodagépek ide, tömeggyártás oda, a saját kezűleg készített tárgyak közvetítik készítőjük "szeretet energiáit" tehát értékesebbek, mint a géppel, ezrével készülő egyformaságok.
   Manapság már csodálatosan okos varrógépeket lehet kapni, de az ezekkel való pontos, igényes munka alapja is a kézzel varrás tudománya.Türelem kell hozzá és kitartás, no meg egy  kis lopott idő, innen-onnan.
A türelem elsajátítása nagyon fontos, mert a cél az igényesen, precízen elkészített munkadarabok varrása, és erre bizony időt kell szánni, nincs mese. A kapkodásnak általában bontás a vége, vagyis kétszer annyi idő megy el abból, amiből egyébként is minden pillanattal egyre kevesebb van mindenkinek.
  Ez életem első írott tanfolyama, igyekszem érthetően fogalmazni, minden apróságra kitérni. Ha úgy érzed valami ennek ellenére is zavarosnak hat, vagy kérdésedre nem kaptál választ azután sem, hogy végig olvastad, írj megjegyzést ide a blog végére, amint tudok válaszolok, ha kell kiegészítem az általad felvetett problémával, az általam megírt szöveget.
     Mivel ez nem az a hely, ahol kőbe vésünk dolgokat, előfordulhat, hogy valamelyikőtök másképp gondolja, vagy nem úgy szokta, ahogy itt olvassa, az se tartsa magában a mondandóját, hátha az ő módszere a jobb. Én interaktív módon szeretném működtetni ezt a " tanodát " hogy kihasználjuk az internet adta lehetőségeket. Szeretném, ha sokaknak segítene legalább abban, hogy az otthoni varrni valóit el tudja készíteni, ezzel pénzt spórolva a hobbijára.Ha ez a hobbi a foltvarrás, akkor előbb utóbb, odáig eljutva majd szeretném , ha egy- egy technika megismertetésében annak nagy ismerője segítségemre lenne, hisz én sem régen foglalkozom konkrétan a foltozással. Hetenként új témát járok körbe veletek, képekkel illusztrálva, hogy érthető és követhető legyen a feladat. A címekből majd  pontosan tudható lesz miről szól, így bármikor előkereshető lesz az a téma, amiben szükséged van segítségre. Azért csak hetente, hogy legyen időtök gyakorolni, nekem meg dolgozni :).
    Ettől függetlenül bármikor kérdezhettek itt, vagy a facebook-on, amint időm engedi válaszolni fogok rá, mint ahogy eddig is megtettem, nagyon szívesen.

   Akkor szerdán várhatjátok az első igazi leckét, addig nézzétek át a gardróbot rongyok után vizslatva,úgyis elő kell szedni a tavaszi ruhatárat, legalább kutakodás közben az is elkészül.Gyakorlásra nagyon megfelel egy darab elvékonyodott, kopott lepedő, kinőtt ing, elnyűtt farmer, csak találtok valamit! Szükségetek lesz még tűre, cérnára és egy ollóra is, ha nem akarjátok sebesüléssel indítani ezt a kalandot, nem árt beszerezni egy gyűszűt sem. A többi az én feladatom, akkor naptárba beírni , ha szerda, akkor varrótanfolyam !
  Várlak benneteket szeretettel : Zsuzsi

Nincsenek megjegyzések: